VBB logo

Eiderdons Dekbedden

p 34 2kopie-1De eidereend is de grootste duik eend van de wereld en tegenwoordig een beschermde diersoort. Hij leeft in het wild in het ijzige klimaat van IJsland, de Noordpool, Groenland en Canada. Eidereenden worden niet geplukt! Het vrouwtje plukt zelf voor het maken van een nest circa 18-20 gram van het grijsbruine dons van haar borst. Na de broedtijd is het dons voor de eidereend waardeloos en kan het verzameld worden. Daar wordt zorgvuldig mee omgegaan zodat de vogels niet in hun rust gestoord worden. Ten opzichte van de beste ganzendons, is van eiderdons slechts de helft aan vulmateriaal nodig.

De jaaropbrengst van eiderdons tegenover ganzendons is alleen zeer gering. Ondanks de extreme schaarste is het ons toch gelukt om u dit zeldzame dons aan te kunnen bieden.

Onder eiderdons slapen betekent een ongekende comfortabele ervaring, super licht, heerlijk warm en zeer duurzaam!

 


Powered by Bengelmedia