VBB logo

Auping Kussens

CD244-3402

Je slaaphouding is dus gedeeltelijk bepalend voor het kiezen van een slaapkussen. Ongeveer de helft van de mensen is een zijslaper. De grootste druk ligt dan op je schouders. Om je nek goed te ondersteunen, is het belangrijk om de ruimte tussen je hals en schouder goed op te vullen. Als je al een matras hebt waarin je schouder lekker kan wegzakken, dan heb je ook een minder hoog hoofdkussen nodig. Is je matras wat steviger en slaap je op je zij? Dan is een wat hoger hoofdkussen vaak fijn voor je.

Iets minder dan de helft van de mensen is een rugslaper. Als je op je rug slaapt, is het belangrijk dat je nek goed ondersteund wordt zodat je wervelkolom recht blijft liggen. Een flexibel hoofdkussen dat je schouders genoeg ruimte geeft, is vaak fijn voor rugslapers. Over het algemeen hebben rugslapers een iets steviger en dunner kussen nodig dan zijslapers. Bij Auping heb je de keuze uit verschillende kussens waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel vulling je fijn vindt.

Ongeveer één op de tien mensen slaapt op de buik. Dit is de minst goede slaaphouding, omdat je nek onder spanning komt te staan als je hoofd opzij draait om adem te kunnen halen. Een laag en soepel kussen is dan ook een geschikt kussen voor buikslapers. Zo blijft je nek het makkelijkst in een natuurlijke houding.

 


Powered by Bengelmedia