VBB logo

Lig eens stil bij je slaaphouding

Proferia spine MEen goede slaaphouding is belangrijk om goed uitgerust wakker te worden. Je matras vormt daarbij de basis voor goed comfort. Deze moet de druk verlagen daar waar nodig is zodat er geen discomfort ontstaat. Het is dus goed om even stil te staan (of in dit geval liggen) bij jouw slaaphouding en wat dit bijdraagt aan een goede nachtrust.
Veel mensen hebben een voorkeurshouding voordat ze in slaap vallen. Zodra je eenmaal slaapt verandert je slaaphouding continu. Gemiddeld draaien we ons wel 40 keer per nacht om. Een bed moet dus voldoende ruimte bieden om al dat gedraai op te vangen.


Foetushouding

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat de meerderheid van de mensen (41%) op zijn rechterzij slaapt, met de benen opgetrokken; de zogenaamde foetus houding.
Velen denken dan ook dat je voorkeurshouding voortkomt uit de manier waarop je in de baarmoeder lag. Niets is echter minder waar. In de baarmoeder neemt de foetus zoveel verschillende houdingen en vormen aan dat die bewering verworpen kan worden. Wetenschappers vermoeden dat je je voorkeurshouding ontwikkelt enkele maanden na de geboorte. Ouders wordt aangeraden hun pasgeboren baby zoveel mogelijk op dezelfde manier in slaap te leggen. Zodra de zuigeling zelfstandig kan omrollen bepaalt hij of zij al snel de eigen houding tijdens het slapen. Soms is deze hetzelfde als de houding waarin de ouders het kind hebben gelegd, maar vaak is deze juist anders. Vermoed wordt dat we vanaf dat moment de slaaphouding aannemen die voor onze lichaamsbouw het fijnst aanvoelt. Je slaaphouding heeft dus alles te maken met hoe je het meest ontspannen ligt en zo weinig mogelijk druk voelt.


Voorkeurszijde

Het feit dat de meeste mensen op hun rechterzijde een voorkeurspositie hebben heeft waarschijnlijk te maken met de drukverlichting van het hart aan de linkerzijde. Of wellicht omdat we op deze manier onze hartslag minder goed horen in onze slaap.
Dat je slaappositie in de loop der jaren verandert komt doordat je lichaam verandert. Je verandert van lengte, gewicht, spierbouw, borstomvang en krijgt tevens te maken met blessures en lichaamsklachten die de druk op je lichaam verplaatsen. Mochten lichaamsklachten zich verergeren en zelfs chronisch worden dan kan het nodig zijn om een aangepast matras of bed te kopen.


Voor iedere slaaphouding een matras op maat

Welke slaaphouding je ook hebt, Van Beek is de expert op slaapgebied en kan ieder bed en matras persoonlijk op maat maken. Kijk snel op onze productpagina voor het huidige aanbod of kom langs in onze showroom en vertel ons over jouw persoonlijke slaapwensen.


Powered by Bengelmedia