Eiderdons kussens

De eidereend is de grootste duik eend van de wereld en tegenwoordig een beschermde diersoort. Hij leeft in het wild in het ijzige klimaat van IJsland, de Noordpool, Groenland en Canada. Eidereenden worden niet geplukt! Het vrouwtje plukt zelf voor het maken van een nest circa 18-20 gram van het grijsbruine dons van haar borst. Na de broedtijd is het dons voor de eidereend waardeloos en kan het verzameld worden. Daar wordt zorgvuldig mee omgegaan zodat de vogels niet in hun rust gestoord worden.

De jaaropbrengst van eiderdons tegenover ganzendons is alleen zeer gering. Ondanks de extreme schaarste is het ons toch gelukt om u dit zeldzame donskussen aan te kunnen bieden!

Vraag meer informatie aan

Kom proefliggen in onze winkel

Wij geven u graag uitgebreid advies. Dit kan uiteraard ook op afspraak. Er wordt dan ruim voldoende tijd ingepland zodat we u onder het genot van een kopje koffie optimaal kunnen voorlichten.

Afspraak maken